Sunday, August 31, 2014

ေရႊဖရုံသီးဟင္းခ်က္နည္းမိုးညွင္းသတင္းအဖြဲ႕

ေ႐ႊဖ႐ံုသီးဟင္း



ဒီဟင္းကေတာ့ မာမာ့အႀကိဳက္ထဲက ဟင္းတစ္မယ္ပါ ခ်က္ရတာလဲလြယ္ပါတယ္ စားရတာလဲေကာင္းပါတယ္ ငပိေထာင္းေလးနဲ႕မ်ားတြဲျပီးစားလိုက္ရင္ ေဆြေမ့မ်ဳိးေမ့ေပါ့ေနာ္။

ေ႐ႊဖ႐ံုသီးက စီးရင္ပိုျပီးစားေကာင္းပါတယ္ ဒီမွာေတာ့ ပလပ္စတစ္ေတြအုပ္ထားတဲ့အတြက္ စီးမစီး မသိရပါဘူး ျမန္မာျပည္မွာဆိုရင္ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးကို လက္သည္းေလးနဲ႕ထိုးလိုက္ ထြက္လာတဲ့အစည္းကိုလက္မနဲ႕ လက္ညိွဳးေလး၂ခုမွာကပ္ျပီးၾကည့္လိုက္လို႕ ကပ္ေနရင္စီးတယ္ေပါ့ေနာ္ ဒီမွာကလိုခ်င္တဲ့အလံုး ေကာက္ယူလာျပီး ခ်က္ရေတာ့တာပါဘဲ ကံေကာင္းရင္ အစီးသီးရမယ္ ကံမေကာင္းရင္ ဖြာတာတာအသီးေလး စားရမယ္ေပါ့ေနာ္။

ပါ၀င္ရမွာေလးေတြေျပာပါမယ္

  • အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ေ႐ႊဖ႐ံုသီး - 1kg
  • အခြံခြာျပီး ေၾကာခြဲအမဲေၾကာင္းထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္ေကာင္
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ခ်က္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ဟင္းရည္ေသာက္ခ်က္ရန္အိုးတစ္လံုးထဲသို႕ေ႐ႊဖ႐ံုသီးနဲ႕အတူ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကိုထဲ့ျပီးနယ္ေပးပါ
  • ေရအနည္းငယ္ထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းကာနီး ဆီသံမၾကားခင္ေရလိုသေလာက္ထဲ့ျပီးတည္ေပးပါ
  • ေ႐ႊဖ႐ံုသီးႏူးတာနဲ႕ ဟင္းရည္အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • ျပီးရင္စားသံုးရန္ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment