ေ႐ႊဖ႐ံုသီးဟင္း
ဒီဟင္းကေတာ့ မာမာ့အႀကိဳက္ထဲက ဟင္းတစ္မယ္ပါ ခ်က္ရတာလဲလြယ္ပါတယ္ စားရတာလဲေကာင္းပါတယ္ ငပိေထာင္းေလးနဲ႕မ်ားတြဲျပီးစားလိုက္ရင္ ေဆြေမ့မ်ဳိးေမ့ေပါ့ေနာ္။
ေ႐ႊဖ႐ံုသီးက စီးရင္ပိုျပီးစားေကာင္းပါတယ္ ဒီမွာေတာ့ ပလပ္စတစ္ေတြအုပ္ထားတဲ့အတြက္ စီးမစီး မသိရပါဘူး ျမန္မာျပည္မွာဆိုရင္ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးကို လက္သည္းေလးနဲ႕ထိုးလိုက္ ထြက္လာတဲ့အစည္းကိုလက္မနဲ႕ လက္ညိွဳးေလး၂ခုမွာကပ္ျပီးၾကည့္လိုက္လို႕ ကပ္ေနရင္စီးတယ္ေပါ့ေနာ္ ဒီမွာကလိုခ်င္တဲ့အလံုး ေကာက္ယူလာျပီး ခ်က္ရေတာ့တာပါဘဲ ကံေကာင္းရင္ အစီးသီးရမယ္ ကံမေကာင္းရင္ ဖြာတာတာအသီးေလး စားရမယ္ေပါ့ေနာ္။
ပါ၀င္ရမွာေလးေတြေျပာပါမယ္
- အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ေ႐ႊဖ႐ံုသီး - 1kg
- အခြံခြာျပီး ေၾကာခြဲအမဲေၾကာင္းထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္ေကာင္
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ခ်က္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
- ဟင္းရည္ေသာက္ခ်က္ရန္အိုးတစ္လံုးထဲသို႕ေ႐ႊဖ႐ံုသီးနဲ႕အတူ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကိုထဲ့ျပီးနယ္ေပးပါ
- ေရအနည္းငယ္ထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းကာနီး ဆီသံမၾကားခင္ေရလိုသေလာက္ထဲ့ျပီးတည္ေပးပါ
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီးႏူးတာနဲ႕ ဟင္းရည္အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- ျပီးရင္စားသံုးရန္ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment