ျမန္မာ့႐ိုးရာ စားစရာတစ္ခုျဖစ္တဲ့ ဆီထမင္းထိုးနည္းေလး ေျပာခ်င္ပါတယ္ ဘယ္ေနရာဘယ္ ေဒသဘဲေရာက္ေရာက္ ကိုယ့္႐ိုးရာအစာေလးေတြကိုေတာ့ လြမ္းမိတာအမွန္ပါ ဒါေၾကာင့္မို႕လဲ ျဖစ္နိုင္ရင္ ျမန္မာအစာေတြကိုဘဲ လြယ္ကူျမန္ဆန္နည္းေလးေတြနဲ႕ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဒီေန႕ထိုးျဖစ္တဲ့ဆီထမင္းေလးကလဲ ဆီထမင္းႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ လြယ္ကူလြန္းတဲ့ ဆီထမင္းထိုးနည္းေလးမို႕ အားလပ္ရက္ေလးမွာ ခ်က္ျပီးစားေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္တာေလးေတြေျပာျပပါမယ္
ေရေဆးျပီးေရစစ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး႐ွစ္စိတ္စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းနႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာအရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၅ဗူး
ဆီထမင္ထိုးရန္
အရင္ဆံုးဆီကိုမီးအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ပါေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထဲ့ျပီးေၾကာ္ေပးပါေၾကာ္ေနေသာေကာက္ညွင္းဆန္ကို အဆက္မျပတ္ေမႊေပးရင္း တလံုးျခင္းကြဲသြားတာနဲ႕ေရ ဆား အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္နီတို႕ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္ျပီးတည္ေပးပါစျပီးတည္တာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္သို႕ေလ်ာ့ေပးပါတည္ထားစဥ္ တခါႏွစ္ခါေလာက္ဘဲေမႊျပီး ေရခမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ မီးကို ထပ္ျပီးေလ်ာ့ေပးျပီး ဆီထမင္းမွာ စားရတာအရသာ အေကာင္းဆံုးျဖစ္တဲ့ ဂ်ဳိးကို မီးေအးေအးနဲ႕ ရေအာင္တည္ေပးပါအက်က္ညီျပီး ဂ်ဳိးလွလွေလးရေစရန္ မကပ္ေသာအိုးျဖင့္တည္ျပီး တည္ထားစဥ္အိုးကို မၾကာမၾကာ လွည့္ေပးပါဆီသံႂကြတ္ႂကြတ္ျမည္လာျပီး ဆီထမင္းဂ်ဳိး ေမႊးေမႊးေလးရရင္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
မိုးညွင္းသတင္းအဖြဲ႔ကိုWebsiteမွာ ဲ
ဝင္ျကည့္လို႔ရပါျပီ
Websiteလိပ္စာ
http://www.mohnyinnews.blogspot.com
္
www.mohnyinnews.blogspot.com
No comments:
Post a Comment