Tuesday, September 2, 2014

ယေန႔မိုးညွင္းသတင္းအဖြဲ႔ရဲ႕စားျကမယ္ေဟ့ေကာင္းေကာင္းငါးေျခာက္ေထာင္း င႐ုပ္သီးေၾကာ္

ဒီေန႕ေတာ့ ငါးရံ႕ေျခာက္ေလးေတြကို ျပဳပ္ျပီးအ႐ိုးေလးကိုထြင္ကာ အသားကိုႀကိတ္စက္နဲ႕ႀကိတ္ျပီး င႐ုတ္သီးေလးနဲ႕ေၾကာ္ထားပါတယ္ ႀကိတ္စက္မ႐ွရင္ င႐ုတ္ဆံုထဲထဲ့ေထာင္းႏိူင္ပါတယ္။

၁၂မ်ဳိးဟင္းခ်ဳိေလးနဲ႕အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့အတြဲေလးေပါ့ မာမာကေတာ့ အသားစိုစိစိေတြထက္စာရင္ ဒီလိုဟင္းမ်ဳိးေလးေတြကို ပိုျပီးႀကိဳက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြကို ေျပာပါမယ္

ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ျပီးအ႐ိုးထြင္ကာ ႀကိတ္ထားေသာငါးရံ႕ေျခာက္ - ၂၅က်ပ္သားအခြံခြာျပီးအလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - ၂၅က်ပ္သားင႐ုပ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ကန္ တစ္လံုးနႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု တစ္ပံုငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းအခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ

ေၾကာ္နည္းေလးေျပာပါမယ္

ဆီကိုမီးအပူေပးျပီးနႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ပါၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားတဲ့ထိေၾကာ္ေပးျပီး ႏြမ္းသြားတာနဲ႕င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုေမႊးလာတဲ့ထိေၾကာ္ေပးျပီးဆီစစ္ျပီးခနဆယ္ထားပါဒယ္အိုးထဲမွာ က်န္ေနေသာဆီနဲ႕ဘဲ ငါးေျခာက္ေထာင္းကို ႂကြတ္လာတဲ့ထိေၾကာ္ေပးပါငါးေျခာက္ေထာင္းႂကြတ္လာပါက ေစာေစာကေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္င႐ုတ္သီးေၾကာ္ကို ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ တခါထဲထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ အားလံုးႂကြတ္ျပီးေမႊးလာျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္းေပးပါပန္းကန္ထဲသို႕ေျပာင္းထဲ့ျပီး ႏွစ္သက္သလိုစားနိူင္ပါျပီ


www.mohnyinnews.blogspot.com

No comments:

Post a Comment