အာလူးျခစ္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးေျပာျပပါမယ္ ေၾကာ္ရတာလြယ္သေလာက္ စားလို႕ေတာ့အရမ္းေကာင္း ပါတယ္ မာမာ့ကေလးေတြက အာလူးႀကိဳက္ေတာ့ မၾကာမၾကာဆိုသလိုလဲေၾကာ္ေကြ်းျဖစ္ပါတယ္ အာလူးနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕၀ါးလိုက္ရင္႐ြ႐ြေလးမို႕ မာမာ့မိတ္ေဆြေတြလဲႏွစ္သက္မယ္ထင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြကေတာ့
အခြံခြာျပီးအလံုးလိုက္ေရစင္ေအာင္ေဆးကာအသီးျခစ္ေသာ ျခစ္ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းႏွင့္ျခစ္ထားေသာအာလူး - 500gဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာဆိုဒါ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတ႐ွိနႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုတန္ပူရာအေၾကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး အရည္ယူထားေသာခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္သာသာင႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိအားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးမွာထဲ့ျပီး ခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးထားပါ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
မကပ္တဲ့ဒယ္အိုးတစ္လံုးကိုအပူေပးပါ ပူလာပါက မီး႐ွိန္နဲနဲေလ်ွာ့ျပီး ဆီလက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္ႏွစ္လံုးစာေလာက္ထဲ့ေပးပါဆီပူလာျပီးက်က္လာပါက အရသာနယ္ထားေသာ အာလူးျခစ္ကို အေနေတာ္ယူကာ အသာအရာ ဆုတ္ျပီး ဆီအိုးထဲထဲ့ေပးပါအာလူးယူစဥ္ ပါလာေသာအရည္မ်ားကို ညွစ္မခ်ျပစ္ဘဲ ဒီအတိုင္းအာလူးဆုတ္ကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါမီးအရမ္းမမ်ားေစရန္ သတိထားပါ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္းသန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ အာလူးျခစ္ေၾကာ္ေမႊးေမႊး စိမ့္စိမ့္႐ြ႐ြေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
မိုးညွင္းသတင္းအဖြဲ႔ကိုWebsiteမွာ ဲ
ဝင္ျကည့္လို႔ရပါျပီ
Websiteလိပ္စာ
http://www.mohnyinnews.blogspot.com
္
Posted via Blogaway
No comments:
Post a Comment