Wednesday, August 27, 2014

မိုးညွင္းသတင္းapkအိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္ဟင္းခ်က္နည္းေလးပါစမ္းျကည့္လိုက္ပါ

ငါးျမင္းခ်ဥ္ ဆီပ်ံဟင္းခ်က္နည္း
ဒီေန႕ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ငါးဟင္းေလးပါ ငါးျမင္းဟင္းက စားလို႕ေကာင္းတဲ့ငါးအမ်ဳိးအစားထဲမွာပါပါတယ္ ခ်က္တတ္ဖို႕ဘဲလိုပါတယ္ ငါးအသားကထူတဲ့အတြက္ ဆီသတ္တာႏိုင္ရပါမယ္ ဆီသတ္တာမႏိုင္ရင္ စားလို႕မေကာင္းဘဲ ပြစိစိနဲ႕ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ဘယ္အသားဘဲခ်က္ခ်က္ ဆီကိုေကာင္းေကာင္း သတ္ေပးသင့္ပါတယ္။
ေနာက္တစ္ခုက ငါးျမင္းက အေၾကးခြံမပါဘဲ အရည္ခြံသက္သက္မို႕ သူ႕ကို မခုတ္မပိုင္းခင္ အေကာင္လိုက္ကို ဆားသို႕မဟုတ္ မက်ီးသီးမွည့္နဲ႕ နယ္ဖတ္ျပီးအရင္ေဆးေပးပါ အခြ်ဲမ်ားကုန္သြားေစသလို အညွီနံ႕လဲေတာ္ေတာ္ သက္သာေစပါတယ္ ျပီးမွငါးကို လိုသလိုခုတ္ပိုင္းေပးပါ။
ဒီေန႕ခ်က္တဲ့ငါးျမင္းအခ်ဥ္ခ်က္ေလးအတြက္ အရသာနယ္ရန္ျပင္ပါမယ္
အေနေတာ္တံုးထားေသာငါးျမင္း - 300gငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုအခ်ဳိမွဳန္႕-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာတို႕ကို အားလံုးေရာနယ္ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္အတြက္
င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းကို ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး၃မႊာ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္ ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ တစ္လံုး စပါးလင္အ႐ိုး တစ္လက္မေလာက္ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီးေထာင္းေပးပါမကပ္ေသာအိုးကို မီးအပူေပးျပီးဆီ ထမင္းစားဇြန္း၃ဇြန္းေလာက္ထဲ့ပါငါးျမင္းက အဆီပါတဲ့ငါးျဖစ္တဲ့အတြက္ ဆီအမ်ားႀကီးထဲ့ရန္မလိုပါဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးႏွင့္ အေမႊးနံ႕သာမ်ားကို ဆီသတ္နံ႕သင္းလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါဆီသတ္နံ႕သင္းလာတာနဲ႕အရသာနယ္ထားေသာငါးကို ထဲ့ျပီဆီသတ္ပါ ဆီသတ္စဥ္ င႐ုတ္သီးမတူး ေစရန္ ငါးအရသာနယ္ထားေသာ ဇလံုကို ေရနဲနဲနဲဲ႕က်င္းျပီးထဲ့ေပးပါအိုးကို မၾကာမၾကာလွဳပ္ေပးျပီး ငါးအသားမ်ား အေရာင္ေျပာင္းျပီး မာလာတာနဲ႕ မက်ီးသီးအႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာႏွင့္ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီးတည္ေပးပါငါးအသားမ်ား မေၾကေစရန္ မေမႊဘဲ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါေရခမ္းျပီးဆီျပန္ကာနီး နံနံပင္သို႕မဟုတ္႐ွမ္းနံနံသို႕မဟုတ္ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ကို အေနေတာ္ပိုင္းျဖတ္ကာ အုပ္ေပးျပီး အရသာအတြက္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး လိုတာျပင္ေပးပါဆီပ်ံတာနဲ႕ငါးျမင္းဟင္းအခ်ဥ္ဆီပ်ံဟင္းေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။
မိုးညွင္းသတင္းမ်ားကိုWebsiteမွာ         ဲ
ဝင္ျကည့္လို႔ရပါျပီ
Websiteလိပ္စာ
   http://mohnyinnews.blogspot.com
သို႔မဟုတ္ google မွာလဲ မိုးညွင္းသတင္း  လို႔ရွိက္ျပီဝင္ေရာက္
ျကညိ့ရႈနိုင္ပါတယ္

No comments:

Post a Comment